De toeristische sector in Turkije wil het aantal Turken dat reist in eigen land verbeteren en daarmee het aandeel van lokale toeristen op het totale aantal vergroten.

Een toonaangevende vertegenwoordiger van de sector zei dat er vorig jaar een grote stijging waarneembaar was op het gebied van lokale toeristen, en voegde daaraan toe dat de stijging zich waarschijnlijk doorzet.

“Vorig jaar reisden er meer dan 6 miljoen lokale toeristen in Turkije. We zijn van plan om meer lokale toeristen naar nationale bestemmingen te lokken. Ons doel is om 10 miljoen mensen op dit gebied te bereiken, maar we weten dat dit tijd nodig heeft. Het aandeel van de lokale reizigers bij onze Europese concurrenten bedraagt ​​ongeveer 25 procent, maar wij hebben de 15 procent nog niet kunnen overschrijden. We zouden ook 25 procent moeten halen”, zei het hoofd van de Turkse Hotel Federatie (TÜROFED), Osman Ayık, zoals geciteerd door het persbureau Anadolu op 26 april.

6.3 miljoen toeristen

Hij merkte ook op dat meer dan 6,3 miljoen toeristen vorig jaar het mediterrane resort Antalya bezochten. “We verwachten een stijging van dit aantal in dit jaar”, zei Ayık en voegde daaraan toe dat de kwaliteit van de toeristische diensten van het land hoger was dan in de omringende landen.

“Er zijn meer dan 85 miljard dollar investeringen in de Turkse toerismesector gedaan. De stijging van het aantal toeristische investeringen heeft ook de infrastructuur en luchthaveninvesteringen in het hele land aangewakkerd. Onze toeristische sector heeft al 20-25 jaar lang een voorsprong op de tegenhangers in het omliggende gebied”, voegde hij er nog aan toe.

Hurriyet