De Partij van de Nationalistische Beweging (MHP) heeft woensdag officieel bekendgemaakt dat ze achter President Recep Tayyip Erdogan zal staan in zijn strijd om het presidentschap. De partij maakte haar stem bekend in het parlement na een korte beraadslaging van alle MHP-afgevaardigden.

De MHP en de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en ontwikkeling hebben een alliantie gesloten voor de komende presidents- en parlementsverkiezingen. De AK-Partij was de eerste partij die haar presidentskandidaat bekendmaakte. Het is de huidige president Recep Tayyip Erdogan die uit is op een tweede ambtstermijn.

Ook Meral Aksener (IYI-Partij) heeft woensdag haar verzoek ingediend bij de Hoge Verkiezingsraad (YSK) om het presidentschap te bekleden.

Meral Aksener

Temel Karamollaoglu, partijvoorzitter van de Gelukspartij, deed dinsdag hetzelfde. De Republikeinse Volkspartij (CHP) zal aanstaande vrijdag haar kandidaat onthullen.

Het parlement heeft op 20 April een wetsvoorstel aangenomen waardoor de presidents- en parlementsverkiezingen zullen worden vervroegd. Dit wetsvoorstel bevestigt de Turkse overgang naar een presidentieel systeem.

Anadolu

A.O.