Het Turkse ministerie van onderwijs heeft Farsi (officiële taal van Iran), Koreaans en Urdu (officiële nationale taal van Pakistan) toegevoegd aan de lijst van buitenlandse talen die in Turkse scholen onderwezen worden.

De beslissing maakt deel uit van de veelbesproken onderwijshervormingen in Turkije. Het kabinet van het Turkse ministerie van Onderwijs maakte eerder het nieuwe takenpakket in het curriculum kenbaar.

Hevige debatten

De veelbesproken onderwijshervormingen hebben in Turkije tot hevige debatten geleid nadat het ministerie in januari een kladversie van de hervormingen publiceerde. Vooral het verdwijnen van een hoofdstuk over de evolutieleer en de verminderde aandacht voor de grondlegger van de seculiere staat Turkije, Kemal Ataturk, zette kwaad bloed bij een deel van de bevolking.

Het ministerie stelde ook een online platform ter beschikking waarop burgers suggesties konden maken over onderdelen in het nieuwe curriculum. Het nieuwe lesprogramma buigt zich over een totaal van 51 verplichte lessen binnen het Turkse onderwijssysteem.

Hürriyet.