Beyhan Mutlu sloot zich aan bij de zoekactie in de veronderstelling dat het om iemand anders ging. Toen de politie merkte dat hij bij de groep hoorde, gaven ze hem een lift naar huis.

Beyhan Mutlu, een Turkse burger die in het noordwesten van het district Inegöl van de provincie Bursa woont, werd dinsdag vroeg als vermist opgegeven nadat zijn dierbaren enkele uren het contact met hem hadden verloren.

De man ging na een ontmoeting met zijn vrienden dronken een bos in, waar hij zich aansloot bij een groep in de omgeving die de Turkse autoriteiten hielpen zichzelf te “vinden”.

Later, bij navraag, vernam Mutlu dat het inderdaad hijzelf was voor wie zij de zoek- en reddingsacties uitvoerden.

De autoriteiten gaven de “vermiste” man later een lift naar huis nadat ze zijn verklaring hadden opgenomen.

Volgens lokale media had Beyhan Mutlu met vrienden gedronken in de plattelandswijk Çayyaka bij de stad İnegöl.

NTV meldt dat de 50-jarige in het bos was afgedwaald en nooit meer terugkwam, wat zijn vrienden ongerust maakte.

Zij sloegen alarm bij de politie, die zoek- en reddingsteams uit de regio Bursa inschakelde om de vermiste man te helpen lokaliseren.

Het nieuws over Beyhan’s verdwijning verspreidde zich door de buurt en bewoners kozen ervoor zich bij de zoekploeg aan te sluiten in de hoop dat meer ogen hem sneller zouden vinden.

NTV legde uit dat de zoek- en reddingsteams Mutlu’s naam herhaaldelijk riepen totdat iemand in de zoekploeg riep: “Naar wie zijn we op zoek? Ik ben hier.”

En zie, het was Beyhan.

Je kunt je voorstellen hoe verbaasd en geschokt iedereen was toen de persoon die ze al die tijd zochten, uiteindelijk bij hen bleek te zijn.

Het is nog niet duidelijk waarom Mutlu niet wist dat zijn vrienden hem als vermist hadden opgegeven, en de lokale media verklaren ook niet waarom zijn vrienden hun maatje niet herkenden in het zoekgezelschap.

Maar het belangrijkste was dat de 50-jarige man veilig was. De politie begeleidde hem naar huis en moest een rapport opmaken over de bizarre avond.

Bron: Sabah