Iets meer dan een week geleden heb ik gekeken naar het laatste online event waar werd getoond wat de nieuwe PlayStation 5, de spelconsole die Sony net heeft uitgebracht, in petto heeft voor onze televisies en spelmonitors.

In de aanloop naar de lancering van de nieuwe console waren de verwachtingen hooggespannen. We waren allemaal superbenieuwd wat de nieuwe consolearchitectuur mogelijk zou maken.

Laat ons eerst eens kijken hoe het nieuwste spel van Activision, de Turkse fans geschokt heeft, in positieve zin dan.

Middenin de livestream verscheen Dan Vondrak ten tonele en begon een uitleg over wat de nieuwe technologie te bieden heeft aan de gamers. Vondrak is creatief directeur van Raven Software, het bedrijf achter het nieuwste spel van Call of Duty.

Daardoor dreef hij de spanning ten top en een paar ogenblikken later zagen we een heel onverwachte, maar interessante titel op het scherm verschijnen: ‘Luchtmachtbasis Trabzon, Turkije’.

Luchtmachtbasis Trabzon in ‘Call of Duty’? Sony en activision verrassen Turkse fans tijdens PS5

Hun nieuwste spel, Call of Duty Black Ops: Cold War, neemt ons enkele tientallen jaren mee terug in de tijd en laat ons de Iraanse gijzelaarscrisis ervaren. Toen werden een aantal Amerikanen 444 dagen lang gegijzeld in de Amerikaanse ambassade in Teheran, ten tijde van de Iraanse revolutie.

Ik begreep niet meteen wat de kleine provincie in Noord-Turkije te maken had met de Iraanse gijzelaarscrisis, buiten het feit dat er in het stadje een klein aantal diplomatieke missies is, waarvan de meeste enkel ereconsulaten, terwijl Iran daar een heus consulaat-generaal heeft.

Naar verluidt is de stad heel belangrijk voor de Iraanse autoriteiten, omdat het een cruciale haven is voor de handel van Iran via de Zwarte Zee.

Maar los van al die speculaties ziet het nieuwe spel er fantastisch uit, dat is het minste wat je kunt zeggen. Het spel wordt verdeeld door Activision.

Bron: Sabah

S.V.R.

Geschreven door EMRE BAŞARAN