De familie van de 13-jarige Armeense jongen die zich op de liveshow van Nihat Hatipoğlu tot de islam had bekeerd, ontkent de bekering van hun zoon. Volgens de moeder van de jongen heeft ze nooit toestemming gegeven. Nihat Hatipoğlu beweerde op zijn programma nochtans dat de jongen de toestemming van zijn familie had gekregen. “Mijn zoon is zeker geen moslim geworden,” zei de moeder.

Armeense jongen bekeert zich tot islam op liveshow van Nihat Hatipoğlu

Garo Paylan, parlementslid voor de HDP, verklaarde tegenover Evrensel dat de moeder van de jongen contact op nam met hem. Volgens Paylan gaat het om een familie uit Armenië die al jarenlang in Turkije woont.

 

“De moeder nam na het voorval contact met mij op. Ze zei dat ze absoluut geen toestemming heeft gegeven. Ze kan niet goed Turks spreken. Ze zei dat het programma haar had gebeld maar ze begreep niet waarover het ging. Ze was in shock toen ze de video van haar zoon zag. Ze zei dat haar kind misbruikt is en zeker geen moslim geworden is.”

Paylan beschreef de gebeurtenis als een groot schandaal. “Een vriend van de jongen nam hem mee naar het programma ‘omdat er daar beroemde mensen zijn en eten wordt gegeven’. We hebben het hier over een 13-jarige jongen. Er is sprake van kindermisbruik,” zei het parlementslid.

Paylan gaat de zaak blijven opvolgen. “Ik ga dit niet loslaten. Ik ga een klacht indienen bij de Turkse mediawaakhond en spreken met het Ministerie van Sociaal Beleid.”

Sputniknews.tr

T.A.