Sabiha İrem Çevik (rechts) zegt dat ze niet de persoon is op de profielfoto (links) op het Twitteraccount dat op haar naam werd geopend.

Een vrouw uit de zuidoostelijke Turkse provincie Şanlıurfa ontkent dat ze lid is geworden van het Israëlisch leger, zoals te zien is op een foto die circuleert op sociale media.

Sabiha İrem Çevik diende op 12 september een klacht in op een politiebureau in de naburige provincie Gaziantep. De klacht luidt dat ze geviseerd wordt op sociale media, zo schrijft de krant Sabah.

De foto van een vrouw in militair uniform werd recent gedeeld op een Twitteraccount dat op Çeviks naam staat. Er is een foto op te zien, zogezegd van haar, en er wordt beweerd dat ze vorig jaar in het Israëlische leger heeft gediend.

“Er is een operatie aan de gang in Gaza om het te zuiveren van Hamas. Onze troepen zijn er al 5 kilometer in binnen gedrongen,” zo staat te lezen in de tweet. Het bericht ging viraal op Turkse sociale media en kreeg honderden negatieve reacties.

Niet de persoon op de foto

“Het is mijn naam, maar ik ben niet de persoon op de foto. Ik ben nooit naar het buitenland geweest en ben mijn identiteitskaart niet verloren. Ik ben zo boos dat ze mijn naam op zo’n beledigende manier hebben misbruikt. Ik heb een aantal mensen in gedachten die het zouden kunnen gedaan hebben. Het moet ongetwijfeld iemand zijn die we kennen,” zou Çevik aan de politie verteld hebben.

“Ik heb in mijn kinder- en jeugdjaren voortdurend gelezen en gehoord over de slechte dingen die Israël de moslims in Palestina heeft aangedaan. Hoe zou ik dan in het leger van zo’n land kunnen dienen?” aldus nog Çevik.

Hürriyet

S.V.R.