Turkse soldaten gestationeerd in de Sera Batin basis, in het noorden van Irak. (24 mei 2018) via AA

IRAK (KANDIL) – Het Turkse leger is het hoofdkwartier van PKK, gelegen in het Irakese Kandil-gebergte, genaderd. De militaire operatie maakt deel uit van een drie maanden durende campagne en heeft het doel om het leiderschap van de PKK te elimineren.

Het Turkse leger is het noorden van Irak zo’n 25 kilometer binnengedrongen om het leiderschap van de PKK te elimineren. “Het Kandil-gebergte is voor ons geen verafgelegen doel meer”, dat zei minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu gisteren aan persleden van Anadolu Agency.

Foto: Murat Karayılan

Murat Karayılan en Cemil Bayık, hoge leden van het PKK-leiderschap, worden ervan verdacht zich schuil te houden in de regio. De minister voegde er aan toe dat PKK-terroristen die aanwezig waren in verschillende sleutelzone’s in het noorden van Irak werden geneutraliseerd. “Het Kandil-gebergte wordt binnenkort een veilige plek voor ons”, zei hij.

Foto: Cemil Bayık

Vorige week hebben Turkse troepen de controle overgenomen in het Bradost regio, een zogenaamde ’toegangspoort’ tot het Kandilgebergte. Volgens interne bronnen wil het leger de verbinding tussen Kandil en Iraakse Sinjar-regio afbreken om de logisitieke ondersteuning af te snijden. Ondertussen heeft het Iranese leger een oproep gelanceerd aan de burgers om de regio te verlaten.

Foto: het Bradost regio

Sabah