Het Ondersecretariaat van de Turkse Defensie-industrie (SSM) riep op 24 november vijf bedrijven op om te bieden op de ontwikkeling van de motor van de nationale Altay-tank.

In een verklaring op zijn website zei de SSM dat bedrijven opgeroepen worden om hun offertes in te dienen voor de “Power Group Development Project” van de Altay-tank, die focust op de motor de tank.

De bedrijven, Tumosan, BMC Otomotiv, Figes Fizik, Istanbul Denizcilik en Tusas Motor, zullen werken aan de motor indien ze geselecteerd worden.

Turkije werkt eraan om haar eigen verdedigingssystemen en -uitrusting te ontwikkelen en heeft meerdere projecten voorzien voor de komende jaren, waaronder gevechtshelikopters, tanks, drones en meer.

Op 22 november zei Minister van Defensie Nurettin Canikli dat Turkije aanbiedingen kreeg voor de massaproductie van 500 Altay-tanks, waarvan 250 optioneel, en voegde eraan toe dat de offertes in de komende dagen afgerond zouden worden.

Het project voor de Altay-tank, geleid door de Turkse commerciële en militaire voertuigbouwer Otokar, heeft een geschatte waarde van 7 miljard euro (8.30 miljard dollar).

Hurriyet