De eerste luchtvaart-thema park is geopend in het zuidwestelijk deel van Midden-Turkije in de provincie Konya. De ‘Turkse Sterren’, of te wel ’Türk Yildizlari’ hebben een spectaculair show gegeven met zeven jets in de openingsceremonie op 16 april 2016.

Het park is gebouwd op een gebied van 321.000 vierkante meter door de gemeente van de stad Konya. De opening werd gedaan door de burgemeester van Konya Tahir Akyürek, gouverneur Muammer Erol, gevecht luchtmacht en luchtraket defensie commandant lt. Gen. Mehmet Sanver, justitie, AKP afgevaardigden en burgers.

Tijdens de ceremonie zei Akyürek trots dat de ‘Türk Yildizlari’ het hart van de Turkse leger en de oog van de luchtmacht vormen, ook is hij erg verblijd dat het park de naam van de acrobatische jets heeft gekregen.

Twee F-5 jets die eerder door Türk Yildizlari werden gebruikt zullen te zien zijn in de elliptische zwembaden van het park. Het park bevat daarnaast een museum, een amfitheater, wandel- en sporttereinen, speeltuinen, een klimwand, picknickplaatsen en een parkeerplaats met plek voor 1200 auto’s.

turk-yildizlarindan-konyada-nefes-kesen-gosteri

Een A300-Airbus type vliegtuig, die 50 meter in de vleugelbreedte en 54 meter in de hoogte is wordt gerenoveerd en zal als restaurant gebruikt worden.

Na de show heeft het publiek de kans gekregen om op de foto te gaan met de piloten van ‘Türk Yildizlari’.