Busbedrijf herintroduceert begeleiders na klacht Turks protest tegen Flixbus

De Duitse busmaatschappij Flixbus heeft na een aantal klachten besloten om de lokale merknaam “Kamil Koç” herin te voeren. Het Turks autobusbedrijf Kamil Koc dat bijna 100 jaar operationeel was, werd vorig jaar overgenomen door Flixbus.

De Duitsers beslisten meteen om de bus begeleiders (muavin) te schrappen én om de stoelnummers te verwijderen.

Zoals gewoonlijk bij busdiensten in Turkije, helpen de begeleiders met bagage en serveren ze drankjes en snacks tijdens de reis. Door de toenemende kritiek van de klanten was Flixbus genoodzaakt om zijn beslissing te heroverwegen en werden er terug begeleiders ingezet bij lange afstandsreizen.

“We hadden al gewaarschuwd dat het “Duitse systeem” niet zou werken in Turkije. Ze konden geen concurrentievoordeel behalen met een dergelijk beleid,” zei Birol Özcan, hoofd van de Turkse federatie van touringcaroperators.

“Vroeger waren er geen koelkasten in de bussen. We namen zelf ons eten en drinken mee. Klanten verwachten vandaag de dag meer luxe. Hoe zou je zelf omgaan met je bagage als je in de bus stapte?” voegde hij toe.

Özcan merkte op dat het Duitse bedrijf ook de stoelnummers had verwijderd. “Het bedrijf wou met haar plannen de kosten drukken maar dit is duidelijk mislukt,” aldus Özcan.

Hurriyet

O.A.