Sunexpress, een joint venture tussen Turkish Airlines en het Duitse Lufthansa, heeft eerder deze week aangekondigd directe vluchten tussen Londen en verschillende Turkse steden te zullen hervatten, onder andere naar de Zuidelijke kuststad Antalya en de hoofdstad Ankara.

In een officieel statement verduidelijkt de luchtvaartmaatschappij dat ze haar operaties tussen Londen en Turkije vanaf 10 juli zal hervatten.

SunExpress, dat eerder haar operaties tussen het Verenigd Koninkrijk, Ankara en Izmir heeft hervat op respectievelijk 2 en 3 juli, zal wekelijks twee vluchten richting Izmir en één vlucht van en naar Ankara blijven aanbieden.

Het statement kwam vlak nadat het Verenigd Koninkrijk Turkije aan haar “reiscorridor” had toegevoegd. Een systeem dat in het leven werd geroepen tussen verschillende landen die een laag risico lopen op een opflakkering van het coronavirus.

Door de beslissing is het, vanaf 10 juli, niet meer nodig voor reizigers die van Turkije naar het Verenigd Koninkrijk vliegen om in een 14-daagse quarantaine te gaan voor ze officieel het land binnen mogen.

Verschillende Duitse steden

De maatschappij is de frequentie van haar operaties terug aan het opvoeren en biedt momenteel dagelijkse vluchten aan vanuit Antalya en Izmir naar verschillende Duitse steden, waaronder Keulen, Düsseldorf, Frankfurt, Hannover, München, Stuttgart en Berlijn.

Bovendien verzekert SunExpress dat ze de nodige maatregelen heeft genomen om de veiligheid en gezondheid van haar passagiers te garanderen.

Zo wordt social distancing gerespecteerd tijdens check-ins en boardings, zijn maskers ten alle tijden verplicht, wordt de lucht tijdens de vluchten gesteriliseerd met HEPA filters en wordt er nagegaan of de passagiers symptomen van koorts vertonen door hun temperatuur te controleren.

Sabah

O.A.