Saudi's kunnen culturele invasie van Turkije niet weerstaan

Saudi-Arabië zal een driejarig reisverbod opleggen aan burgers die naar landen reizen die op de “rode lijst” van het koninkrijk staan, waaronder Turkije, in een poging om naar eigen zeggen de verspreiding van COVID-19 en zijn nieuwe varianten tegen te gaan.

Saoedi-Arabië zal een driejarig reisverbod opleggen aan burgers die reizen naar landen op de ‘rode lijst’ van het koninkrijk, met inbegrip van Turkije, in een poging om de verspreiding van de COVID-19 en zijn nieuwe varianten te beteugelen, zei het staatspersbureau SPA op 27 juli.

Het citeerde een niet nader genoemde ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken die zei dat sommige Saoedische burgers, die in mei voor het eerst sinds maart 2020 naar het buitenland mochten reizen zonder voorafgaande toestemming van de autoriteiten, de reisvoorschriften hadden overtreden.

“Iedereen van wie bewezen is dat hij hierbij betrokken is, zal bij zijn terugkeer worden onderworpen aan juridische verantwoording en zware straffen, en zal een reisverbod van drie jaar krijgen,” zei de ambtenaar.

Reisverbod

Saudi-Arabië heeft een reis- of doorreisverbod uitgevaardigd voor een aantal landen, waaronder Afghanistan, Argentinië, Brazilië, Egypte, Ethiopië, India, Indonesië, Libanon, Pakistan, Zuid-Afrika, Turkije, Vietnam en de Verenigde Arabische Emiraten.

“Het ministerie van Binnenlandse Zaken benadrukt dat het burgers nog steeds verboden is rechtstreeks of via een ander land naar deze staten te reizen of naar een andere staat die de pandemie nog niet onder controle heeft of waar de nieuwe stammen zich hebben verspreid”, aldus de ambtenaar.

Het koninkrijk, de grootste Golfstaat met een bevolking van ongeveer 30 miljoen mensen, registreerde dinsdag 1.379 nieuwe COVID-19-besmettingen, wat het totaal op 520.774 gevallen en 8.189 sterfgevallen brengt.

Het aantal dagelijkse besmettingen daalde van een piek boven de 4.000 in juni 2020 tot onder de 100 begin januari.

Bron: Turkse media