Meer dan 20 miljoen passagiers kwamen tussen januari en augustus 2017 aan op de internationale luchthaven Sabiha Gökçen in Istanbul. Volgens Istanbul Sabiha Gökçen International Airport Investment Development and Operation Inc. (İSG) verwelkomde Turkije’s op een na drukste luchthaven 20.496.800 reizigers tijdens de eerste acht maanden van het jaar, meer dan 360.574 passagiers arriveerden in augustus.

Ter vergelijking, 19.810.629 passagiers arriveerden op de luchthaven in de eerste acht maanden van 2016, wat betekent dat er in 2017 een stijging van 3 procent is geboekt ten opzichte van vorig jaar. Het hoofd van İSG, Ersel Göral, verklaarde dat de zomermaanden druk en succesvol waren voor het vliegveld en voegde daaraan toe dat het bedrijf, ondanks de drukke tijd van het jaar, de klanttevredenheid probeert te blijven verbeteren.

Foto: Google Maps

Luchthaven Sabiha Gökçen, genoemd naar de eerste vrouwelijke gevechtspiloot in Turkije, tevens de geadopteerde dochter van Mustafa Kemal Atatürk, ligt aan de Aziatische kant van de meest bevolkte stad van Turkije.

 

Sabah