Links: Kilis Rechts: Oylum Tumulus

Kilis is de hoofdstad van de gelijknamige provincie met inmiddels meer dan 70.000 inwoners. Kilis is een stad gelegen in Zuid-Oost Anatolië en een stad die u moet bezoeken vanwege zijn historische tumulus, kastelen en kebab.

Foto: Google maps

Op 24 km. ten noorden van Kilis staat het Ravanda kasteel in de buurt van het gelijknamige dorp, op een steile helling. Het resterende deel is het interne gedeelte van het kasteel.

Foto: Het Ravanda kasteel

Oylum Tumulus is één van de grootste grafheuvels in Anatolië, Syrië en Mesopotamië. De opgravingen uitgevoerd op Oylum Tumulus brachten de archeologen in vervoering. De ontdekking van de verloren stad, bracht het bewijs (een papyrus document uit de IJzertijd), dat profeet Abraham ooit een van de bewoners was. Door de opgravingen werd natuurlijk ook meer duidelijk over de chalcolithische periode en de geschiedenis van de regio.  Er zijn tal van andere grafheuvels in de stad.

Foto: Oylum Tumulus

Kilis wordt omgeven door olijfbomen, wijngaarden en boomgaarden en een grastapijt. De schoonheid van de natuur is uniek en dat weten de inwoners van Kilis in de lente en in de zomermaanden te waarderen.

Söğütlüdere is een recreatie en picknickplaats in het voorjaar en de zomer. Het is de favoriete plek voor de inwoners van Kilis. In Söğütlüdere stroomt het water van de noordelijke hellingen, deze groene omgeving is een belangrijke plek voor een perfect feest met kebab en diverse gerechten, die uniek zijn voor de keuken van Kilis, vooral tijdens speciale weekenden.

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Gaziantep Airport. Gaziantep Airport ligt op 40 km van Kilis.

Foto: Google maps

Voor meer vakantieblogs van Nobbe klik je hier.