PKK-sympathisanten hebben in de nacht van 21-22 januari ingebroken in een Turkse vereniging in de Duitse stad München, gekoppeld aan de jongerenorganisatie van de Grote Unie Partij (BBP). De aanhangers van de terreurgroep PKK hebben heel wat schade aangericht.

In de verklaring, vrijgegeven door de vereniging op zondag, werd er gezegd dat de aanvallers hadden ingebroken door de ramen stuk te slaan, het gebouw vanbinnen hadden gevandaliseerd en dat het waarschijnlijk ging om sympathisanten van de PKK. Dat was af te leiden van de slogans op de muur die de PKK en hun terreurleider Ocalan prezen.

Naast de schade werd er ook nog van alles gestolen en verschillende documenten werden vernietigd. Er is geen aanklacht van slagen en verwondingen. Aangezien het gebouw leeg was toen de inbraak plaatsvond. De Duitse politie heeft een onderzoek gestart naar het incident.

De PKK staat officieel genoteerd als een terroristische organisatie door Turkije, de VS en de EU. De terroristische groep hervatte een 30-jarige campagne tegen de Turkse staat in juli 2015.

Veel aanhangers van de groepering vinden asiel in Europese landen. De PKK exploiteert verschillende niet-gouvernementele organisatie fronten, die actief zijn in een groot aantal Europese landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Zwitserland en Griekenland.

Sabah