Een oude Turkse man die internationale aandacht kreeg na dramatische foto’s waarop hij toekijkt op zijn brandend huis terwijl hij zich vastklampt aan zijn kitten, is gaan wonen in zijn herbouwde woning in de provincie Bolu in het westen van Turkije.

De 83-jarige Ali Meşe verloor zijn dorpswoning nadat deze was verwoest door een brand die hij per ongeluk begon.

Ontroerd door de situatie van de oude man, werd een gezamenlijke campagne gestart door het solidariteitsfonds van Mudurnu, de provincie Bolu, het Ministerie van Familie en Maatschappelijk Beleid en de Turkse Rode Halve Maan om een nieuw huis te bouwen voor Meşe.

In een gesprek met verslaggevers zei Meşe dat hij bij zijn zoon was ingetrokken voor de winter, maar hij bezocht ook regelmatig zijn nieuwe dorpswoning om zijn drie katten te controleren.

Zijn zoon, Ahmet Meşe, zei dat zijn vader erg blij was dat hij eindelijk weer een huis in zijn dorp had.

“Hij is nu gelukkig. Mijn broer zorgt voor hem als hij naar het dorp gaat. Ik zorg voor hem als hij in Bolu is. Hij brengt tijd door met zijn beide katten en mijn broer als hij in het dorp is,” zei Ahmet.

In januari werd Meşe’s huis in het dorp Ordular verwoest nadat hij per ongeluk een brand begon terwijl hij probeerde zijn verwarmingskachel met benzine aan te steken. Zijn inspanningen bleken vruchteloos, wat leidde tot een explosie in de woonkamer, waarna het houten huis volledig afbrandde.

Foto’s van Meşe met zijn oranje kitten Sarıkız (Blond Meisje) terwijl hij hulpeloos toekeek hoe zijn huis in vlammen opging, gingen viraal op sociale media en zijn hartverscheurend verhaal kreeg wereldwijd aandacht.

Nieuwsanker CNN deelde een foto van Anadolu Agency, die bijna 100.000 likes ontving, terwijl talkshow superster Ellen Degeneres een korte video van het incident plaatste die bijna 10 miljoen keer werd bekeken.

Sabah

T.A.