Alle voetbalwedstrijden van de amateurliga in de westelijke Turkse provincie İzmir werden geannuleerd. De Turkse Westkust bereidt zich voor op Medicane, de eerste orkaan in de moderne geschiedenis van Turkije.

De Sportfederatie van Izmir zei vrijdag in een verklaring dat alle wedstrijden, omwille van de extreme weersvoorspellingen en met goedkeuring van de Turkse Voetbalfederatie, werden geannuleerd.

“De tropische storm die zich heeft gevormd in het midden van de Middellandse Zee, zal de komende dagen snel aan kracht winnen en naar het oosten trekken,” zei het Meteorologisch Directoraat donderdag in een verklaring.

De naam “Medicane” is een combinatie van de woorden “Mediterraan” en “orkaan”. Men verwacht windsnelheden tot 180 kilometer per uur wanneer Medicane aan wal zal gaan in Griekenland. Indien ook de Turkse Westkust wordt geraakt, zullen Turkse provincies zoals Izmir en Antalya meer dan 125 liter neerslag mogen slikken, pér vierkante meter.

Het is de eerste orkaan in de moderne geschiedenis van Turkije. In de afgelopen eeuwen werden er slechts een tiental van deze orkanen geregistreerd.

Hurriyet

O.A.