Iklim Şentunalı poseert voor een foto.

Terwijl de koude winterse omstandigheden Turkije blijven teisteren, heeft de nationale kunstschaatsatlete İklim Şentunalı een adembenemende prestatie laten zien op het bevroren oppervlak van het Çıldır-meer in het noordoosten van het land.

In de video die ze deelde op sociale media platforms, is Şentunalı te zien terwijl ze enkele basiselementen van de wintersport uitvoert zoals wielen, blokken, lijnen, cirkels en kruispunten op het bevroren meer.

Miljoenen mensen bekeken de 48 seconden durende ijsdansvideo in een zeer korte tijd.

Hoewel geen enkele Turkse kunstschaatser zal deelnemen aan de Olympische Winterspelen van 2022 die tussen 4 en 22 februari in het Chinese Beijing worden gehouden, heeft het ISU Europees kampioenschap kunstschaatsen dat vorige week in Tallinn, de hoofdstad van Estland, werd gehouden, de belangstelling van de sociale media voor deze sport doen toenemen.

Ondertussen genoten, net als Şentunalı, 34 studenten die samenkwamen in het kader van een sociaal cohesieproject van de Ardahan-universiteit en het ministerie van Jeugd en Sport, van het schaatsen op het bevroren oppervlak van het Çıldır-meer.

Bron: Hürriyet