Zicht op een café en bougainvillea-bloemen op een strand in Bodrum, Turkije

Het wereldberoemde nieuwsmagazine TIME heeft de prominente Turkse toeristische hotspot Bodrum geselecteerd als een van ’s werelds 100 beste plaatsen in 2021.

Het tijdschrift koos slechts één bestemming uit het land en noemde het district van de zuidwestelijke provincie Muğla het “St. Tropez van Turkije”.

In het magazine werd een korte column gepubliceerd van Tamara Hardingham-Grill, freelance producer voor CNN Travel, met als kop: “Riviera in opkomst”.

“De kuststad Bodrum heeft zichzelf de voorbije decennia meermaals heruitgevonden – van een rustig vissersdorp tot een populaire badplaats en een glamoureuze hotspot,” schreef ze in de column.

Ze somt enkele nieuwe luxueuze lodges op die in Bodrum werden gebouwd, en zegt verder: “Kijk niet verder dan de jachthaven voor superjachten, die naar verluidt miljardairs aantrekt zoals Bill Gates en Roman Abramovich.

Ze gaf ook een speciale plaats aan het kasteel van Bodrum in de column.

“Vorig jaar was er ook de heropening van het Bodrum-kasteel, een 600 jaar oud middeleeuws vestingwerk, dat sinds 2017 gesloten was voor restauratie,” voegde ze eraan toe.

TIME Magazine maakte onlangs de top-100 lijst bekend, gevormd door te kijken naar de historische en natuurlijke kenmerken van de plaatsen.

Cannes uit Frankrijk, Londen uit het V.K., Helsinki uit Finland, Fareo eilanden uit Denemarken, Ljubljana uit Slovenië en Madrid uit Madrid waren enkele andere plaatsen op de “World’s Greatest Places” lijst die in alfabetische volgorde werd aangekondigd.

Panoramisch uitzicht op de haven van Bodrum en het oude kasteel in de provincie Muğla.

Bron: Hürriyet