De foto's van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan (R) en de stichter van het moderne Turkije Mustafa Kemal Ataturk (L) zijn te zien tijdens de openingsceremonie van de derde luchthaven van Istanbul, de Istanbul New Airport, in de wijk Arnavutkoy aan de Europese kant van Istanbul

Mededeling van de ambassade inzake regels die gelden bij reizen naar Turkije.

1. De getroffen Covid-19-maatregelen bij binnenkomsten in Turkije via land, lucht en zee zijn per 1 juni 2021 geüpdatet. De genomen beslissingen vindt u hieronder.

2. Bij binnenkomsten in Turkije vanuit België en Nederland via land, lucht en zee,

– Hoeven personen die minstens 14 dagen voor binnenkomst zijn ingeënt,

– En/of personen die een document dat afgegeven werd door de officiële autoriteiten van het betreffende land kunnen voorleggen waarin staat dat ze de ziekte in de afgelopen 6 maanden hebben gehad, geen negatief PCR-testresultaat voor te leggen.

– Deze personen zijn vrijgesteld van quarantaine.

3. Indien het vaccinatiebewijs of het document waaruit blijkt dat de persoon de ziekte heeft gehad niet kan worden voorgelegd bij binnenkomst in Turkije vanuit België,

– Is een negatieve PCR-test die maximaal 72 uur voor binnenkomst werd afgenomen,

– Of een negatieve snelle antigeentest die maximaal 48 uur na binnenkomst werd afgenomen voldoende.

4. Anderzijds kunnen passagiers op hun eindbestemming door het Turkse Ministerie van Volksgezondheid worden onderworpen aan een PCR-test op basis van steekproeven.

In dit kader mogen personen die Turkije binnenkomen na het afnemen van een test hun reis verderzetten naar hun eindbestemming en zullen ze in geval van een positieve test behandeld worden in overeenstemming met de Covid-19-gids van het Ministerie van Volksgezondheid.

Personen met een positief testresultaat, alsook hun nauwe contacten zullen gedurende 14 dagen in quarantaine worden geplaatst op de door hen bepaalde adressen.

Indien het resultaat van de PCR-test aan het einde van dag 10 van de quarantaine negatief is, wordt de quarantaine opgeheven.

De quarantaine van degenen die de B.1.617-mutant blijken te dragen, wordt aan het einde van de 14e dag beëindigd met een negatieve PCR-test.

MEDEDELING VAN DE AMBASSADE INZAKE REGELS
DIE GELDEN BIJ REIZEN NAAR TURKIJE

5. Bemanning van vliegtuigen/schepen, zeelui en vrachtwagenchauffeurs die een sleutelrol spelen, zijn vrijgesteld van de SARS-CoV-2-PCR-test en quarantaineplicht.

Voor al uw bijkomende vragen kunt u contact opnemen met onze consulaten-generaal.

Ambassade van Turkije