In Lith, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, heeft de politie een lichaam gevonden in het meer van het recreatiedomein De Lithse Ham.

Het gaat het om de 6-jarige Abdyrahman Ashirov. Het kind raakte woensdag vermist en zou verdronken zijn.

De ouders van Abdyrahman Ashirov sloegen woensdag rond 18.30 uur alarm toen hun zoon plots verdwenen was in de buurt van het water. De jongen kon volgens zijn ouders niet zwemmen.

De politie verspreidde meteen een foto van het kind en zette een grootschalige zoekactie op poten. Speurders zochten afgelopen nacht tot 4 uur naar de jongen, maar zonder enig succes.

Vandaag ging de zoektocht verder. Daarbij werden een politiehelikopter en een sonarboot ingezet. Een duikteam doorzocht het water. Volgens de politie is Abdyrahman in het water gesukkeld en verdronken.

Uit Turkmenistan

Het water werd gisteren al doorzocht door duikers van de brandweer. Ook het Veteranen Search Team hielp mee. Via Burgernet verstuurde de politie al een signalement van het jongetje.

De ouders van het jongetje lieten eerder aan de Nederlandse media weten dat hij uit Turkmenistan komt en niet kan zwemmen. Ze zaten op het strand toen hij aan het spelen was in het water. Daarna is hij niet meer gezien.

In Noord-Brabant is ook een zoekactie aan de gang naar een 54-jarige man. Bij het E3 Strand in Eersel zou hij gisteren voor het laatst gezien zijn toen hij het water zwemmend wilde oversteken, meldt de politie.

Bron: Nederlandse media