Ayşe Işıl Borat İnce (links) en Burcu Hezar

Burak Hezar, een 20-jarige Turks-Amerikaanse man die in Allen woont, een noordelijke voorstad van Dallas, is gearresteerd.

Veiligheidseenheden arresteerden Burak Hezar op 25 april op DWF International Airport, waar hij zou instappen op een vlucht naar San Fransisco, waar zijn vader, Rahmi Hezar, woont.

Naar aanleiding van een oproep voor een “ordeverstoring waarbij wapens betrokken waren”, kwamen politieagenten op 24 april aan bij Hezar’s huis in Allen en troffen daar de dode lichamen aan van de 51-jarige Ayşe Işıl Borat en de 17-jarige Burcu Hezar.

De politie identificeerde Burak Hezar als hoofdverdachte voor het ontvluchten van zijn huis.

Burak Hezar

De politie is onmiddellijk begonnen met het opsporen van de verdachte. Zij ontdekten dat de vader van de verdachte een vliegticket voor zijn zoon had gekocht, waarna veiligheidseenheden begin 25 april een inval deden op de luchthaven en Burak Hezar in hechtenis namen.

Het motief achter de moorden wordt onderzocht, aangezien een politieagent zei dat de vader “niet leek te weten wat er was gebeurd”.

De politie heeft ook de stiefvader van de verdachte ondervraagd, die op het moment van de moorden thuis zou zijn geweest.

Burak Hezar werd in de gevangenis vastgehouden op beschuldiging van doodslag, met een borgsom van 2 miljoen dollar.

De Islamic Association of North Texas heeft op 27 april een begrafenisdienst voor de moeder en dochter gehouden in een plaatselijke moskee.

Verklaring over moorden

De Turks-Amerikaanse vereniging van Noord-Texas, TURANT, heeft op 26 april ook een verklaring over de moorden afgelegd.

Erdal Sipahi, de voorzitter van TURANT, tweette over Işıl Borat: “Ik ben bedroefd. Ik ken mensen die de moeder kennen. Veel dames die ik in onze gemeenschap heb gesproken en die haar kennen, zijn hier bedroefd over. Tragisch verlies, op deze manier, is zeer, zeer ontmoedigend.”

Bron: Hürriyet