OVER HET BOEK

Of het nu gaat om vluchtelingen, terrorisme of economie: Turkije en Europa hebben elkaar hard nodig. Maar de relatie loopt stroef. Volgens dit boek is dat niet alleen de schuld van president Erdogan, die met 52 procent van de stemmen rechtstreeks werd verkozen. Hem kan wel verweten worden het ondemocratische spel van de Atatürkgezinde oppositie, de terreurbeweging PKK en het schimmige Gülen­netwerk met brio mee te spelen.

Maar westerse politici en media doen ook volop mee, door dubieuze oppositiekrachten kritiekloos te steunen. Deze geopolitieke dimensie alarmeert veel Turken, wat koren op de molen is voor Erdogan. Dries Lesage pleit voor een nieuwe benadering. Meer empathie en eerlijker Turkijenieuws kunnen ons dichter bij een betere relatie brengen.

OVER :

Politicoloog Dries Lesage is professor internationale politiek aan de Universiteit Gent. Door zijn huwelijk met de dochter van Turkse gastarbeiders raakte hij geïnteresseerd in de politiek van het complexe land. Door niet alleen met een (pro­)westerse bril naar Turkije te kijken komt hij tot andere conclusies dan de meeste Turkijecommentatoren en media.

EAN

9789401439039

BESCHIKBAAR: In productie
VERSCHIJNINGSDATUM: 18/10/2016
AFWERKING: Paperback
DRUK: 1
AANTAL PAGINA’S: 256
NUR OMSCHRIJVING: Politicologie
UITGEVER: Uitgeverij Lannoo