Foto: in tegenstelling tot wat algemeen geloofd wordt, kiezen Turkse vrouwen steeds vaker om alleen te reizen.

Wie gaat op ontdekking in de wereld? Vrouwen, en liefst alleen. In een wereld waarin de emancipatie van vrouwen steeds belangrijker is, kiezen steeds meer vrouwen ervoor om hun comfortzone te verlaten of risico’s te nemen.

Hoewel alleen reizen vaak als gevaarlijk wordt beschouwd, kiezen steeds meer vrouwen om alleen op reis te gaan. Ze stellen een reis niet langer uit, of beslissen om toch niet langer te twijfelen en de sprong in het onbekende te wagen.

De Turkse onderzoekssite enuygun.com onderzocht vrouwen en hun reisgewoonten. Daaruit bleek dat 60 % van de vrouwen die een ticket kopen alleen reizen. 20 Procent van de vrouwen reist met hun kinderen en 20% met hun echtgenoot of met vrienden.

Vliegtuigticket

Gemiddeld kochten ze een vliegtuigticket 15 dagen op voorhand en een ticket voor de bus 3 dagen op voorhand. De meerderheid van de vrouwen kiest ervoor om ’s morgens een vliegtuig te nemen. Als ze met de bus reizen, vertrekken ze het liefst ’s avonds zodat ze meer tijd hebben om hun bestemming te verkennen. Vrouwelijke reizigers kopen hun tickets meestal ’s avonds en plannen hun reis op basis van het vervoermiddel dat ze kiezen.

Populariste bestemmingen

De populairste Turkse bestemmingen voor vrouwen zijn Istanboel, Izmir, Antalya, Ankara en Adana. Ze gaan het liefst met de bus naar die steden. Qua buitenlandse bestemmingen zijn de Duitse steden Düsseldorf en Frankfurt, de Nederlandse hoofdstad Amsterdam, de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku en de Oezbeekse hoofdstad Tashkent populair.

K.L.

(Bron: Daily Sabah)