In het onderzoek naar de religieuze groep Furkan Vakfı is de leider van de groep, Alparslan Kuytul, opnieuw gearresteerd. Alparslan Kuytul was nog eerder deze week vrijgelaten met een uitreisverbod onder gerechtelijke voorwaarden. Het hoofd van de beweging werd door antiterreureenheden opgepakt in Adana.

De echtgenote van Kuytul, Semra Kuytul, liet zich zeer kwaad uit op sociale media. “Op de eerste dag van zijn vrijlating is Alparslan Kuytul weer gearresteerd. De reden voor de walgelijke show van vandaag is duidelijk. Moge God hen vervloeken! Ik ga naar het commissariaat. MOGE GOD JULLIE VERVLOEKEN! Ze testen ons geduld. Ik zal jullie geduld testen! Ik heb het huis overgelaten aan het politieteam dat een huiszoeking deed. Niemand zal een getuige zijn! Ze mogen een wapen plaatsen zoals ze willen! Vannacht zal er in dat huis een wapen gevonden worden!” schreef ze op haar Twitteraccount.

De posts van Semra Kuytul:

Ongeveer een jaar in de cel

Kuytul was op 30 januari 2018 gearresteerd in het onderzoek naar de religieuze beweging Furkan Vakfı. Het openbaar ministerie opende een zaak tegen hem en eiste 3 tot 21 jaar cel voor “het oprichten van een criminele organisatie, valsheid in geschrifte, oplichting via religieus misbruik, oplichting door het gebruik van openbare rechtspersonen en het witwassen van goederen met een illegale oorsprong”.

Odatv.com

T.A.