Foto: Bodrum, Turkije

De vakantievlieger SunExpress, een Turks-Duitse luchtvaartmaatschappij, zet komende zomer vol in op het uitvoeren van vluchten van Schiphol, Eindhoven Airport en Brussels Airport naar diverse bestemmingen in Turkije.

De luchtvaartmaatschappij mikt daarbij zowel op toeristen als mensen die op familiebezoek gaan.

Schiphol wordt vanaf april verbonden met Ankara, Antalya, Izmir, Kayseri en Konya, Eindhoven Airport krijgt verbindingen met Antalya en Izmir en op Brussels Airport staan Adana, Ankara, Antalya, Eskisehir en Izmir in de dienstregeling.

SunExpress voert haar vluchten uit met een vloot Boeing 737-800’s, waarin plek is voor 189 passagiers.

‘Reisorganisaties staan klaar met coronavrije reizen’

Durf jij al je mei- of zomervakantie te boeken? Als het aan de reisorganisaties en reiskoepel ANVR ligt, kunnen we straks via ‘coronavrij luchtcorridors’ weer van een heerlijke vakantie in het buitenland genieten.

‘Coronavrije reiscorridors’ moet ons perspectief bieden. Maar waar moeten we dan aan denken?

“Dat gaat dan over het coronaproof maken van de complete reis die je maakt. Van je vertrek op Schiphol tot een afgesloten transfer vanaf het vliegveld naar je hotel, waar je dan vervolgens coronaproof vakantie kunt vieren”, legt Van Leeuwen uit.

De bedoeling hiervan is dat je gedurende de reis in een soort bubbel leeft. Het begint met een vaccinatiebewijs of meerdere coronatesten bij vertrek van de luchthaven, gevolgd door protocollen om de anderhalvemetermaatregelen en hygiëne adviezen na te kunnen leven en drukte te vermijden.

Reisorganisaties staan in ieder geval klaar voor een boekingsgolf. Vanwege de hoge vaccinatiegraad wordt deze in juni verwacht. We moeten dan denken aan vakantie in landen binnen Europa, zoals Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland en Turkije.

Bron: Nederlandse media