Hakan Aysal en zijn vrouw Semra Aysal

Duwde Hakan Aysal zijn zwangere vrouw na deze levenslustige selfie van de klif? Over die moeilijke vraag buigt een Turkse rechtbank zich momenteel.

Een verdachte ongevallenverzekering die net voordien afgesloten werd, speelt in het nadeel van Hakan Aysal. 400.000 Turkse lira (47.000 euro) kwam op die manier zijn richting uit.

De feiten speelden zich ongeveer drie jaar geleden af tijdens een vakantie in Muğla, een populaire Turkse vakantiebestemming. Het koppel was naar de top van een berg geklommen en zag er op foto’s tevreden uit.

Even later zou Semra Aysal echter naar beneden storten. Een ongelukkige val of was er toch meer aan de hand?

Foto: Hakan Aysal en zijn vrouw Semra Aysal

Het Openbaar Ministerie is alvast overtuigd van de schuld van Hakan Aysal.

“Het was geen ongeval, maar een geplande moord. Het was altijd zijn bedoeling om het geld van de verzekering te claimen”.

Het valt inderdaad op dat Semra net tevoren een persoonlijke ongevallenverzekering afgesloten had.

Hakan stond er als enige begunstigde in vermeld, de 47.000 euro zou dus naar hem gaan.

Ideale moment?

Hakan en Semra bleven naar verluidt ook drie uur op de klif staan. “Allicht wachtte Hakan het ideale moment af. Pas als er niemand meer in de buurt was, kon hij de fatale duw geven”.

De broer van het slachtoffer legde via een videoverbinding in de rechtbank ook een bezwarende verklaring af.

“We zaten samen in de auto om haar lichaam aan het forensisch instituut op te halen. Iedereen was er kapot van, maar Hakan leek niet eens verdriet te hebben.

Mijn zus verzette zich ook altijd tegen leningen, maar plots bleek hij er drie op haar naam afgesloten te hebben. En Semra had hoogtevrees.”

Uitzonderlijke voorwaarden

Hakan komt uit de lucht vallen als hij over die uitzonderlijke voorwaarden hoort. “Ik heb het document nooit echt bekeken. De bankier stelde dat papier op, ik heb het alleen naar mijn vrouw gebracht voor haar handtekening.”

Hij gaf ook iets meer uitleg over de omstandigheden van haar dood.

“Semra vroeg me om de telefoon uit haar tas te nemen. Toen ik de gsm ging halen, hoorde ik plots een schreeuw achter mij. Ik draaide me om en ze stond er niet meer. Ik heb haar niet geduwd.”

Wanneer het eindvonnis in deze zaak verwacht mag worden, is niet duidelijk.

Bron: Belgische media