Kroonprins Shiekh Mohammed bin Zayed Al Nahyan

Kroonprins Shiekh Mohammed bin Zayed Al Nahyan van Abu Dhabi brengt op 24 november een bezoek aan Turkije, aldus het presidentschap, dat onderstreepte dat de twee leiders bilaterale en regionale kwesties zullen bespreken.

Het bezoek vindt plaats op uitnodiging van president Recep Tayyip Erdoğan, aldus de verklaring.

Tijdens de ontmoetingen in Ankara zullen de bilaterale betrekkingen tussen Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten in al hun dimensies worden bekeken en zal worden besproken welke stappen kunnen worden gezet om de samenwerking te ontwikkelen, aldus het voorzitterschap.

Naast de bilaterale betrekkingen wordt tijdens de gesprekken ook een gedachtewisseling over actuele regionale en internationale kwesties verwacht, aldus de verklaring.

Het bezoek volgt op een telefoongesprek op 31 augustus waarin Erdoğan de bilaterale betrekkingen en regionale kwesties met de kroonprins besprak.

Minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu zei in televisieverklaringen in september dat “er een positieve dynamiek is en dat de banden weer op de rails kunnen worden gezet als dit zo doorgaat.”

De minister wees ook op de wederzijdse inspanningen om de banden met Saoedi-Arabië te herstellen en benadrukte dat het oplossen van de impasse tussen Qatar en de Golfstaten een positief effect heeft op de banden van deze landen met Turkije.

Bron: Turkse media