Mary Meyers Kayley (31) en Reece Pegram (21)

Een Britse vakantieganger duwde haar vriend de dood in vanaf het balkon van hun hotel na een woedende ruzie in hun bebloede kamer, heeft een rechtbank in Turkije gehoord.

Reece Pegram, 21 jaar, was op slag dood toen hij in de nacht van 12 maart van het vijfsterrenhotel in Side, Antalya, waar hij met Mary Meyers Kayley verbleef, op een betonnen binnenplaats viel.

De rechtbank in Manavgat hoorde eerder deze week dat de politie bij een onderzoek naar de dood overal in de kamer van het echtpaar bloedvlekken had gevonden.

Hotelpersoneel meldde dat het paar uren voor het incident zwaar gedronken had.

De in Schotland geboren Mary Meyers Kayley, 31, zou zo dronken zijn dat ze door het hotelpersoneel naar haar kamer moest worden gebracht, terwijl rechtbankverslagen verklaarden dat Reece Pegram rond 20.00 uur naar de hotellobby ging voor drank, maar dat hem drank werd geweigerd omdat hij al beschonken was.

Sporen van cocaïne werden ook gevonden in Pegram’s lichaam tijdens het onderzoek.

Aanklagers vertelden tijdens het proces dat het stel hevig ruzie had gemaakt in de aanloop naar de dood van Pegram.

Maar Kayley – die 24 jaar achter de tralies moet voor moord – ontkende haar vriend te hebben vermoord toen ze door de politie werd ondervraagd in de nasleep van het incident.

Reece Pegram (21)

Ze beweerde dat de bloedvlekken in de kamer van het per ongeluk snijden in haar duim kwamen toen ze in de douche stapte, terwijl ze volhield dat de bloedvlekken in het bed van een vrijpartij kwamen.

Aanvankelijk gaf ze toe ruzie met Pegram te hebben gehad nadat ze erachter was gekomen dat hij haar had bedrogen met een ex-vriendin.

Kayley vertelde de rechtbank hoe ze naar de badkamer ging na de ruzie, maar toen ze weer tevoorschijn kwam, was haar vriend er niet meer.

Ze zei dat ze toen naar bed was gegaan en dat de politie ter plaatse was gekomen terwijl ze sliep.

Drugsbaron

Hayley vertelde de aanklagers dat Reece Pegram een drugsbaron was in Groot-Brittannië in een duidelijke poging om hem in diskrediet te brengen.

Kayley legde uit dat ze tatoeages lieten zetten en backgammon speelden in de tatoeagesalon en zei tegen de rechtbank: Reece is een van de belangrijkste drugsdealers in Engeland. Hij vroeg of er hier een plek was om drugs te kopen.’

Ze beweerde ook dat hij op de dag voor zijn dood had gedreigd zichzelf van het balkon te gooien, maar dat ze hem dat had weten uit het hoofd te praten.

Reece wilde zelfmoord plegen omdat hij psychische problemen had. Ik stond op dat moment onder de douche, ik sneed per ongeluk alleen in mijn rechterduim toen ik onder de douche stapte,’ zei Kayley in een verklaring.

‘Toen ik uit de douche kwam, zag ik de persoon kwaadaardig in zichzelf lachen op het balkon en zei dat hij zelfmoord wilde plegen. Ondertussen spatte het bloed op mijn rechterduim op de vloer en muren van de kamer.’

Schotse accent

In een bizarre juridische zet probeerde ze rechters zover te krijgen dat ze haar oorspronkelijke politieverklaring verwierpen op grond van het feit dat haar officiële tolk niet in staat was geweest haar Schotse accent te verstaan.

Maar de rechtbank verwierp deze eis en wees erop dat zij tijdens de hoorzitting gebruik maakte van dezelfde tolk.

De rechtbank gelastte de verdachte om een onderzoek naar haar geestelijke gezondheid te ondergaan.

Aanklagers geloven dat Kayley haar vriend uit jaloezie heeft vermoord en vragen om een levenslange gevangenisstraf.

In Turkije is de minimale onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor een levenslange gevangene 24 jaar.

Het is onduidelijk wanneer de tweede hoorzitting zal plaatsvinden.

Pegram’s lichaam werd na de autopsie teruggevlogen naar Newcastle en op 9 mei gecremeerd tijdens een begrafenisplechtigheid met familie.

Bron: Britse media