CHP-afgevaardigde Yıldırım Kaya van de belangrijkste oppositiepartij heeft de beelden gedeeld van een opvoeder die kinderen slaat in een door een sekte gerunde slaapzaal in Istanbul.

Nadat de video enorme reacties losmaakte op sociale media, kondigde het bureau van de gouverneur van Istanbul aan dat de opvoeder was aangehouden.

De afgevaardigde van de Republikeinse Volkspartij (CHP), Yıldırım Kaya, de belangrijkste oppositiepartij, deelde op 24 maart een video waarop te zien is hoe een opvoeder een groep kinderen slaat in een door een sekte gerunde slaapzaal in Istanbul.

“De beelden werden opgenomen in een jongensslaapzaal van de [religieuze sekte] Süleymancılar in Esenler in Istanbul. Wat is er gedaan om deze gewetenloze mensen die onze kinderen hebben gemarteld, voor de rechter te brengen? Zijn ze weggekomen met wat ze hebben gedaan?” MP Kaya tweette en deelde de video.

Ondertussen, een paar uur nadat de beelden werden vrijgegeven, kondigde het kantoor van de gouverneur van Istanbul aan dat de opvoeder werd aangehouden.

“Een slaapzaalmedewerker die geweld toepaste tegen studenten in een particuliere mannelijke slaapzaal in het Esenler-district is aangehouden als onderdeel van een gerechtelijk onderzoek. De provinciale directie van Nationaal Onderwijs heeft een onderzoek ingesteld. Dit gewelddadige gedrag tegen onze studenten is nooit aanvaardbaar; we veroordelen het met spijt”, twitterde het kantoor van de gouverneur begin 25 maart.

Bron: Turkse media