Archeologen zijn mogelijk een stap dichter bij, bij het vinden van het oorspronkelijke graf van Sint Nicolaas, beter bekend bij ons als Sinterklaas of in de V.S. als Santa Claus. Een graf werd gevonden in de zuidelijke provincie Antalya van Turkije. Aldus een rapport van maandag.

Een speciale sectie met een graf werd recent ontdekt in de Sint Nicolaas Kerk, die zich bevindt in het Demre district van Antalya, ook wel bekend als de geboorteplaats van Sint Nicolaas.

De officiële verklaring geeft verder aan dat alle gevonden documenten van 1942 tot en met 1966 betreffende Sint Nicolaas onderzocht werden en dat men aanwijzingen vond dat de oorspronkelijke kerk verwoest werd door een brand. De kerk werd later echter heropgebouwd.

Enkele handelaars zouden beenderen gestolen hebben van de kerk, waarvan men dacht dat het de beenderen van de heilige Sint Nicolaas waren. Dat bleek een vergissing te zijn. In werkelijkheid ging het om de beenderen van een onbekende priester.

Optimistisch dat dit het echte graf is

Karabayram is zeer optimistisch betreffende het vinden van de overblijfselen van Sint Nicolaas’ lichaam. Men hoopt, met deze vondst, het eigenlijke en onaangeraakte graf van de heilige Sint Nicolaas gevonden te hebben. Sinterklaas is een van de meest populaire figuren bij kinderen die Kerstmis (in de V.S. met Santa Claus) of Sinterklaas (bij ons op 6 december)  vieren in de wereld.

Een tijd lang dacht men eveneens dat de overblijfselen van het lichaam van Sint Nicolaas naar Italië gesmokkeld werden naar de stad Bari door Italiaanse verkopers en handelaars van de 11de eeuw.

In Demre bevindt zich eveneens een museum, ingebouwd in een oorspronkelijke kerk, gewijd aan de figuur van Sinterklaas (Santa Claus).

Sint Nicolaas staat als figuur vooral bekend voor zijn generositeit, zeker tegenover kinderen. Sint Nicolaas wordt vereerd in alle takken van het christendom. Het was zijn grote generositeit die de evolutie teweeg bracht naar het moderne beeld dat we vandaag hebben van de man als Sinterklaas (bij ons) of Santa Claus (in de V.S.).

Sabah