De Britse regering laat voor veel landen de quarantaineplicht vervallen. Door de maatregel kunnen de Britten naar veel vakantiebestemmingen zonder dat ze bij terugkeer twee weken in isolatie moeten. Dat meldden Britse media donderdag.

Het Verenigd Koninkrijk gaat de quarantainemaatregel voor 75 landen schrappen, meldt The Daily Telegraph. Zo wil de regering ervoor zorgen dat Britten weer met vakantie kunnen gaan naar die landen.

Nu is het nog zo dat Britten die naar die landen gaan bij terugkomst veertien dagen in thuisquarantaine moeten. Dat hoeft vanaf maandag niet meer.

Volgens The Daily Telegraph zal de regering de lijst met landen vandaag of morgen bekendmaken. Het zou onder meer gaan om bijna alle EU-landen, Turkije, Thailand, Australië en Nieuw-Zeeland. Sommige landen op de lijst zullen naar verwachting de rest van het jaar nog strenge quarantaineregels handhaven.

De landen hebben volgens de Britse autoriteiten een voldoende laag coronarisico om naartoe te reizen. De quarantaineplicht komt volgens Britse media vanaf maandag voor die landen te vervallen. De lijst met landen wordt donderdag of vrijdag verwacht.

Bron: NOS