Yozgat – De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei afgelopen vrijdag dat de terreurorganisatie PKK niet alleen burgers in Turkije kan viseren, maar over heel de wereld.

De president deed die opmerking in de de Turkse provincie Yozgat waar hij een eredoctoraat kreeg van de universiteit.

Over de kantoor (refererend naar de Syrische Koerdische groep PYD) die vorige maand in Moskou open ging, zei de president het volgende: “Nu denkt Rusland, ‘Ik heb een kantoor voor hun geopend in Moskou, ik kan hun genoeg wapens geven’, maar op een dag zal die boomerang jullie ook raken, zei de president. “Diegenen die beweren dat de PYD geen terreurorganisatie is, bedotten zichzelf”, voegde de Turkse president er nog aan toe.

De Turkse president bekritiseerde ook België omdat de regering de aanhangers van de PKK toeliet om een tent op te zetten nabij de Turkije-EU top, die vorige week in Brussel doorging.

“Onlangs hebben we België nog bekritiseerd door te zeggen. ‘Jullie verzorgen een giftige slag en die kan jullie op een dag steken’. Ik heb hun gewaarschuwd. Wij hebben de dader opgepakt en teruggestuurd naar België en België liet hem vrij. Degene die werden vrijgelaten hebben deze gruwelijke terreurdaad.”

https://youtu.be/vmLMA4WYXQ8