ISTANBUL – President Recep Tayyip Erdogan heeft de gehospitaliseerde slachtoffers bezocht van de autobom waarin 11 mensen omkwamen in de Beyazitdstrict van Istanbul op dinsdag.

De terroristische aanslag op een politievoertuig in de Veznecilerregio in Beyazit, de Europese kant van Istanbul,vond plaats om 08u45 volgens gouverneur Vasip Sahin.

De Turkse president bezocht een ziekenhuis waar verschillende slachtoffers van de aanslag lagen.

“De missie van onze soldaten, onze politieagenten en onze stadswachten is om onze levens en eigendommen te beschermen. Het is onaanvaardbaard dat deze mensen het doelwit worden. We zullen onze strijd tegen terreur onverschrokken verderzetten”, zei Erdogan tegen journalisten na zijn bezoek.

Het Turks presidentschap heeft een verklaring gegeven inzake de terreuraanval waarin gezegd wordt dat de verantwoordelijken van de aanval “de prijs van het bloed dat ze hebben verspild zullen betalen”.

“Turkije zal nooit toegeven aan het kwaad van het terrorisme dat alleen bloed verspilt en pijn veroorzaakt”, stond er nog in.

Turks premier Binali Yildirim zei tegen journalisten in Ankara: “Door het vermoorden van onschuldige burgers in de eerste dagen van de Ramadan, hebben de terreuroganisaties opnieuw laten zien dat ze vijanden zijn van de menselijkheid en de menselijke waarden. Turkije zal haar strijd tegen terrorisme nooit opgeven.”

AA