Foto: Istanbul

Turkije staat sinds 11 juni weer Nederlandse vakantiegangers toe. Toeristen die in het land arriveren hoeven niet meer verplicht twee weken in quarantaine te gaan.

Het land, dat maar voor een gedeelte in Europa ligt, was sinds midden maart bijna drie maanden afgesloten van de rest van de wereld om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.

Desondanks blijft het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken op oranje staan, wat betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden.

Het reisadvies voor alle landen buiten het EU- en Schengengebied blijft voorlopig op oranje staan (alle niet-noodzakelijke reizen, dus ook vakanties, worden ontraden). Dat geldt dus ook voor Turkije.

Ook gaat Nederland niet helpen bij de repatriëring als Turkije onverhoopt weer op slot moet gaan als gevolg van het coronavirus.

De luchtverbinding tussen Turkije en Nederland is weer open en er gaan commerciële vluchten tussen Amsterdam en de miljoenenstad Istanbul. Vakantiegangers die landen in het land worden daarnaast getest op symptomen. Positief geteste toeristen worden behandeld in het land.

In het land moeten mensen 2 meter afstand houden tot elkaar en het dragen van een mondkapje in het openbaar is verplicht.

Het is toegestaan om samen in een auto te zitten, maar groepsvorming is verboden.

Personen van 65 jaar of ouder mogen dagelijks alleen tussen 10.00 en 22.00 uur naar buiten, op uitzondering van deze Turkse regio.

Hotels, campings, stranden, restaurants, musea, concertzalen, theaters, supermarkten en attractieparken zijn open.

Bron: nederlandwereldwijd