Özge Kübra Teymur fietst langs een weg met haar kat Azman rustend op haar schouders, Rize, Turkije, 20 april, 2021. (DHA Foto)

Sommige katten of honden zijn echt onafscheidelijk van hun baasje en dat is het geval met Özge Kübra Teymur en haar kat “Azman”.

De roodbruine tabby brengt zijn dagen door op Teymurs schouders en gaat met haar mee waar ze ook gaat: wandelen in de bergen, nieuwe steden ontdekken en zelfs naar haar huwelijk.

Teymur is nu van plan Azman ook mee te nemen op haar huwelijksreis.

Teymur werkt als vroedvrouw in Artvin’s Arhavi district in het noordoosten van Turkije’s Zwarte Zee regio. Ze adopteerde Azman toen de kat nog maar 2 maanden oud was en sindsdien zijn ze met elkaar verstrengeld.

Ze is zelfs bekend geworden als het “Meisje met de Kat”.

Özge Kübra Teymur poseert voor een foto met haar kat Azman rustend op haar schouder tegen een achtergrond van bossen en bergen, Rize, Turkije, 20 april 2021. 

“Azman is al twee jaar in mijn leven. Het zou tijdelijk zijn toen hij een kitten was, maar toen konden we niet meer gescheiden worden,” zei Teymur en voegde eraan toe:

“Toen hij een kitten was, stopte ik hem in mijn heuptasje en dan zwierven we rond, en nu zit hij op mijn schouder, en we reizen veel omdat we het geweldig vinden.”

Wat Azman nog meer de aandacht van voorbijgangers doet trekken dan als een papegaai op Teymurs schouder te zitten, is de kleurrijke kledij die hij draagt.

“Mensen vinden het feit dat hij op mijn schouder zit vreemd. De meeste van zijn kleren zijn gemaakt door mijn moeder, sommige zijn van mij. We hebben soms bij elkaar passende outfits,” vertelde Teymur aan Demirören News Agency (DHA).

Azman rust op de schouders van Özge Kübra Teymur als ze over een hoogvlakte fietsen in Rize, Turkije, 20 april 2021.

“Nu hebben we (Teymur en haar partner) plannen voor een huwelijksreis naar het buitenland. Ik heb er zelfs niet aan gedacht om Azman hier achter te laten. Hij gaat met ons mee. Onze kat was ook op onze bruiloft. De ambtenaar van de burgerlijke stand was een beetje nerveus over de kat, maar hij was elk moment van ons huwelijk bij ons. Hij kon niet aan onze trouwtafel zitten, dus hebben we hem op een stoel gezet,” zei ze.

Teymur merkte op dat waar ze ook gaat in de stad, van haar wordt verwacht dat ze haar katachtige plus één meeneemt.

“Ze (de lokale bevolking) weten dat ik zal opdagen met mijn kat, dus nodigen ze bewust uit,” voegde ze eraan toe.

Teymur lijkt haar man Fırat ook in een dierenliefhebber te hebben veranderd. “Voordat ik Özge ontmoette, hield ik niet zoveel van dieren als zij. Nadat ik haar genegenheid zag, begon ik meer van dieren te houden,” zei hij.

“Onze reisplannen, alles is opgebouwd rond de kat. We gingen naar de bergen, we kampeerden, en de kat was bij ons elke stap van de weg. Als mijn vrouw naar haar werk gaat, neem ik hem mee om te gaan winkelen. We laten hem nooit alleen.”

“Azman brengt kleur in ons leven.”

Bron: Sabah