Voor de ervaring van een ontbijt tegen de achtergrond van een mooi landschap houden de inwoners van Siirt, een oostelijke provincie, totaal geen rekening met hun veiligheid. Dat blijkt uit een nieuwe hype op sociale media.

Foto: Ondanks het risico op een val van 250 meter komen hier nog steeds waaghalzen ontbijten.

Elke ochtend komen er mensen met hun vrienden ontbijten op de top van een 250 meter hoge rots die uitkijkt over de Botan-vallei. Van daaruit heb je een prachtig zicht op de gelijknamige rivier en de groene vallei beneden.

Kadir Özdemir (28) is één van de mensen die geholpen heeft om het ontbijten op deze ongewone locatie populair te maken.

De jonge fotograaf organiseert vrijwillig natuurtoerisme in de regio. Op een gegeven moment nam hij dit ontbijt, op een vrij stabiel uitziende rots met uitzicht op de rivier, op in één van zijn tochten en postte er foto’s van op sociale media. Hij kreeg meteen veel volgers.

Sindsdien is de plek populair geworden bij de mensen uit de buurt, en er komen zelfs nieuwsgierigen uit andere steden op af. “Zelfs uit Duitsland,” zegt Özdemir in een interview met Anadolu Agency (AA). “Het is een gevaarlijke plek,” geeft hij toe, maar voegt er snel aan toe dat de omgeving ook rustgevend is. “We hebben hier mooie bergen en canyons. De mensen komen hier niet enkel naartoe om te ontbijten. Sommigen komen gewoon om het landschap te bewonderen, boeken te lezen en naar muziek te luisteren. Nog anderen komen om te zwemmen in de rivier.”

Bezoeker Emin Sadık vindt dat je de Botan-vallei absoluut gezien moet hebben als je naar Siirt komt. Zeki Eren, een andere toerist die kwam ontbijten, noemt het landschap uniek. Hij heeft “erg genoten van het ontbijt” met uitzicht op het pittoreske landschap.

De plek ligt in een deel van de vallei waar geen veiligheidsmaatregelen gelden. Er zijn enkel waarschuwingstekens die de bezoekers aanmanen om weg te blijven bij de rand van de afgrond. De autoriteiten raden nog vijf andere plekken met mooi uitzicht aan in een ander deel van de vallei, waar onlangs wandel- en fietspaden werden aangelegd.

Bron: Sabah

S.V.R.