Beşiktaş spits Cyle Larin (L), Galatasaray spits Mustafa Mohamed (C) en Fenerbahçe spits Enner Valencia zijn te zien op deze combinatiefoto.

De nieuwe kampioen van de Turkse Süper Lig zal in een paar uur worden bepaald met Istanbul reuzen Beşiktaş, Galatasaray en Fenerbahçe die allemaal een kans hebben om de trofee te heffen in de resterende wedstrijden op zaterdag in de laatste week van de competitie.

Competitieleider Beşiktaş verzamelde 81 punten in 39 weken, maar ze hadden een schokkende 2-1 nederlaag thuis tegen het middelmatige Fatih Karagümrük op dinsdag, waardoor de titelkansen in gevaar komen.

Ook met 81 punten staat Galatasaray nu achter Beşiktaş met twee doelpunten verschil.

Beşiktaş scoorde 87 doelpunten maar kreeg er 43 tegen met een verschil van 44 in het klassement.

Runner-up Galatasaray scoorde 77 doelpunten maar kreeg er 35 tegen, een verschil van 42 doelpunten voor Galatasaray.

Galatasaray werd aangemoedigd met de laatste overwinningen, waaronder een 3-1 derby overwinning tegen Beşiktaş op 8 mei en een 4-1 overwinning dinsdag op het reeds gedegradeerde Yukatel Denizlispor om gelijk te komen met Beşiktaş in het klassement.

In de laatste wedstrijd zal Galatasaray Malatyaspor ontvangen in Istanbul. Om tot kampioen gekroond te worden, moet Galatasaray met een doelpuntenparade Beşiktaş verslaan, want het verschil is twee doelpunten.

Ondertussen zal Beşiktaş op bezoek gaan bij Göztepe, die in de middenmoot staan.

Beşiktaş moet zich ook richten op een overwinning, want een gelijkspel of verlies kan problemen betekenen in het laatste kruispunt.

Kleine kans

Fenerbahçe heeft een kleine kans maar jaagt op rivalen

Fenerbahçe, één van de grote drie, heeft 79 punten verzameld en heeft de kleinste kans op de titel.

Fenerbahçe zal dit weekend op zoek gaan naar fouten van rivalen Beşiktaş en Galatasaray, maar moet een overwinning behalen tegen Kayserispor.

Kayserispor staat momenteel op de 17e plaats met 41 punten. De ploeg uit centraal Turkije heeft op zijn minst een gelijkspel nodig om degradatie te overleven.

Dit seizoen toonde Fenerbahçe doorzettingsvermogen met een stevige greep op de titelrace, maar werd met 2-1 verslagen door Demir Grup Sivasspor in het Ülker Şükrü Saraçoğlu Stadion van Istanbul in een zware nederlaag voor de Gele Kanaries.

Door de nederlaag is Fenerbahçe van de tweede plaats afgegleden.

Bron: Sabah