Arçelik is een fabrikant van huishoudtoestellen en maakt deel uit van de Koçholding, het grootste industrieel conglomeraat van Turkije. In het noordwestelijke district Çerkezköy heeft het bedrijf een nieuwe fabriek gebouwd ter waarde van 500 miljard lira (gelijk aan $88 miljoen tegen de wisselkoers van 24 oktober 2018).

Hakan Bulgurlu, CEO van Arçelik, houdt een toespraak bij de opening van een fabriek in het district Çerkezköy in de Turkse provincie Tekirdağ.

Het bedrijf is van plan om ongeveer 65 procent van zijn producten te exporteren, zo valt te horen bij enkele toplui, in hun toespraken op de openingsceremonie op 24 oktober.

“Onze ‘slimme fabriek’, waarin we 500 miljard lira geïnvesteerd hebben, is een mijlpaal in ons streven naar duurzame ontwikkeling en in onze digitale transformatie. De nieuwe fabriek levert een extra productiecapaciteit van 3,2 miljoen televisies op. Daardoor kunnen we ons marktaandeel verder verstevigen,” aldus Levent Çakıroğlu, de CEO van de Koçholding, in een interview met Reuters.

Exporteren

Volgens Hakan Bulgurlu, de CEO van Arçelik, bestaat de strategie van het bedrijf erin om lokale merken te exporteren naar het buitenland. In de nabije toekomst zullen we met nog meer nieuwe innovaties uitpakken, aldus Bulgurlu in een interview met Reuters.

“Onze focus ligt op de snel groeiende markten van Azië, het Nabije Oosten en Afrika,” zei hij nog.

Het bedrijf verkoopt koelkasten, wasmachines en droogkasten in verschillende landen. Ze verkoopt verschillende merken, waaronder Beko en Grundig.

Bulgurlu merkte op dat het Verenigd Koninkrijk vroeger één van hun grootste afnemers was, maar dat hun marktaandeel daar geleidelijk slinkt in de aanloop naar de Brexit.

“We zullen ons logistiek voorbereiden op de post-Brexit periode, maar we zijn niet van plan om grote aantallen producten te gaan stockeren,” aldus nog Çakıroğlu.

Hürriyet

S.V.R.