Het Turkse nationale voetbalelftal viert de kwalificatie voor Euro 2020 nadat het IJsland op een 0-0 gelijkspel heeft gehouden in het Türk Telekom Stadion, Istanbul, Turkije

De Turks-Nederlandse voetballer Ferdi Kadıoğlu van Fenerbahçe heeft besloten de kleuren van het Turkse nationale voetbalelftal te dragen, zo bevestigde de club maandag.

De 22-jarige vleugelspeler van Turkse afkomst is geboren en getogen in Nederland.

De geboren Arnhemmer kwam in de vertegenwoordigende jeugdelftallen uit voor Oranje en deed het afgelopen jaar zelfs met Jong Oranje mee aan het EK.

“Ferdi Kadıoğlu, die sinds 2018 speler is van Fenerbahçe en Nederland vertegenwoordigde in het leeftijdsniveauvoetbal, heeft na overleg met zijn familie besloten om voor het Turkse nationale team te gaan spelen. We wensen hem alle succes toe”, aldus Fenerbahçe in een verklaring.

Kadioglu komt uit Arnhem, maar beleefde uitgerekend bij eeuwige rivaal NEC zijn doorbraak. In 2018 werd hij overgenomen door de topclub uit Istanbul.

Fenerbahçe’s Ferdi Kadıoğlu viert het scoren van een doelpunt in een Turkse Süper Lig-wedstrijd tegen Giresunspor, Istanbul, Turkije

Eerder op de dag zei Hamit Altıntop, official van de Turkse voetbalbond (TFF) en voormalig voetballer van het nationale team, dat ze een telefoontje hadden ontvangen van Kadıoğlu, waarin hij zijn besluit bevestigde om het Turkse nationale team te verkiezen boven Nederland.

“Hij belde ons en zei dat hij voor Turkije wil spelen. We zijn erg blij met de beslissing,” zei Altıntop.

Bron: Turkse media