Foto: Simay Osman Baseren (via Divrik2Drive)

Bij het ongeval zondagochtend op de A1 is de 21-jarige Simay Osman Baseren uit Almelo, een stad in de Nederlandse provincie Overijssel, om het leven gekomen. Het auto-ongeluk gebeurde rond 06.45 uur ter hoogte van Hengelo. Vijf anderen raakten gewond. Dat schrijft de Turkse nieuwswebsite arti33

De 21-jarige Turkse Nederlander kwam uit de richting van Oldenzaal en verloor door nog onbekende oorzaak zijn controle over het stuur. Simay Baseren belandde met zijn wagen in de berm, reed de weg weer op, maar kwam hierbij in botsing met de middengeleider. Het voertuig van 21-jarige is vervolgens op de linkerrijstrook tot stilstand gekomen.

In de auto zaten naast Simay Osman Baseren nog vier inzittenden uit Almelo. Voor zover bekend waren zij nog ongedeerd toen de wagen tot stilstand kwam. Het gaat om jonge mannen van 17, 18 en twee van 19 jaar. Enkele van hen zijn uitgestapt om te proberen de auto van de weg te duwen. Terwijl zij hier mee bezig waren, is de auto in de flank geraakt door een achterop komende auto.

De bestuurder van de achterop komende auto, een 60-jarige vrouw uit Hengelo, is ook gewond geraakt bij het ongeval. Alle vijf de gewonden zijn naar het ziekenhuis in Enschede gebracht.

Getuigen

De politiediensten zijn op zoek naar getuigen van het auto-ongeluk. De A1 tussen Hengelo-Noord en knooppunt Buren is zondag lange tijd afgesloten geweest voor onderzoek.

Arti33, Tubantia