Een rechtbank in het zuidwesten van Turkije heeft dinsdag, Hakan Aysal, veroordeeld tot een verzwaarde levenslange gevangenisstraf voor de dood in 2018 van zijn zwangere vrouw, Semra Aysal (32).

Het slachtoffer viel in 2018 dood in de Kelebekler (Vlinder) vallei, een populaire bestemming in de zuidwestelijke provincie Muğla.

De verdachte, die beweerde dat zijn vrouw uit zichzelf was gevallen, werd er door de familie van het slachtoffer van beschuldigd haar te hebben gedood voor de levensverzekering.

Tijdens de laatste hoorzitting zei de aanklager dat de verdachte de enige begunstigde was van een levensverzekeringspolis op naam van zijn vrouw en dat hij de moord grondig had gepland.

“Hij nam haar mee naar een deel van de vallei waar niet veel mensen komen en liet haar daar uren wachten. Hij beweerde dat hij niet heeft gezien hoe zijn vrouw is gevallen, maar zijn verklaring is niet overtuigend,” zei de aanklager in zijn slotpleidooi aan de rechtbank voor de veroordeling van Hakan Aysal.

De rechtbank veroordeelde de verdachte op beschuldiging van moord met voorbedachten rade.

“Het recht heeft gezegevierd. We hebben nog steeds pijn, maar het is een beetje verzacht,” vertelde Nayim Yolçu, de broer van het slachtoffer, verslaggevers na het proces.

“Niemand kan wegkomen met het vermoorden van vrouwen in ons land,” voegde hij eraan toe.

Semra Aysal werd op 19 juni 2018 dood gevonden op de bodem van een klif in de vallei. Ze was naar verluidt selfies aan het nemen met haar man toen ze stierf.

Het slachtoffer was zeven maanden zwanger op het moment van haar dood en de politie behandelde haar dood met verdenking en startte een onderzoek dat eindigde met de arrestatie van Hakan Aysal in 2020.

Er werd ontdekt dat de verdachte kort voor haar dood een levensverzekering ter waarde van 29.000 dollar (TL 400.000) had afgesloten namens zijn vrouw.

Een ooggetuige had verklaard dat het slachtoffer niet op de hoogte was van de levensverzekering en dat de verdachte zelf de verzekeringsdocumenten had ondertekend.

Volgens de media had de verdachte ook een lening op naam van zijn vrouw opgenomen en uitgegeven, en had hij een staatstoelage voor weduwnaars gebruikt om na de dood van zijn vrouw op vakantie te gaan in het buitenland.

Bron: Sabah