Links: Ali Rıza Havu (61) Rechts: Hatice Kurt (46)

De 61-jarige Ali Rıza Havuz heeft vrijdag zijn 46-jarige ex-vrouw, Hatice Kurt, neergeschoten in een druk bezochte winkelstraat in Rize, een provincie in het noorden van Turkije. Dat meldt het nieuwsagentschap Demirören.

Havuz werd ter plekke gearresteerd door de autoriteiten. De vrouw, zwaargewond door een schotwond in haar hoofd, werd overgebracht naar een hospitaal waar ze later overleed aan haar verwondingen.

Ali Rıza Havuz, de moordenaar en ex-man van Hatice Kurt, vertelde in het politiekantoor dat hij zijn ex-vrouw had vermoord omdat ze een socialmedia-account had geopend en een foto op haar profiel had gedeeld.

De koelbloedige moord leidde tot veel verontwaardiging op sociale media. Veel Turken blijven binnen vanwege de uitgevaardigde Corona-maatregelen, een van de toekomstige maatregelen baart veel Turken zorgen. Want volgende week stemt het Turks parlement wellicht over een wet om 100.000 gevangenen amnestie te verlenen, waaronder veroordeelden die een moord hebben gepleegd op hun vrouw.

Bron: Hürriyet

A.G.