Een buitenlandse toeriste geniet van de zon aan een strand in Turkije

Marmaris is een badstad in de zuidwestelijke provincie Muğla. Het is de tweede goedkoopste vakantiebestemming in 2020, zowel in Europa als in de wereld, volgens de 14de jaarlijkse wereldwijde Vakantiekostenbarometer.

Dat is een lijst die jaarlijks samengesteld wordt door de Britse Post Office.

“In meer dan drie vierde van de steden en badsteden over de hele wereld zijn de prijzen gezakt,” schrijft Post Office op zijn website. Er zijn overigens nieuwe bestemmingen aan de lijst toegevoegd.

Sunny Beach in Bulgarije is voor het derde jaar op rij de goedkoopste van alle 42 bestemmingen op de lijst. Het pittoreske Marmara in Turkije gaat in stijgende lijn.

Sunny Beach en Marmaris staan dus op de eerste en tweede plaats, zowel op de Europese ranglijst als op de wereldranglijst.

Op Sunny Beach (Bulgarije) betaal je gemiddeld 33,97 euro per dag; in Marmaris (Turkije) is dat 48,89 euro.

“De barometer monitort de prijs van acht toeristische items. Daarbij inbegrepen is een maaltijd voor twee personen met een fles wijn, een reeks frisdranken en alcoholische dranken, zonnecrème en insectenspray,” aldus Post Office.

In Marmaris kost een fles water 37 eurocent, een kop koffie 1,18 euro, frisdrank eveneens 1,18 euro, een flesje bier 2,21 euro, een maaltijd voor twee met een fles wijn kost 32 euro, een glas wijn heb je voor 3,54 euro, voor insectenspray betaal je 1,45 euro en ten slotte 6,93 euro voor zonnecrème. Samen maakt dat 48,89 euro.

De rest van de top 10 in Europa wordt gevormd door de Algarve in Portugal, de Costa del Sol in Spanje, Praag in Tsjechië, Paphos in Cyprus, Sliema in Malta, Corfu in Griekenland, Boedapest in Hongarije en Porec in Kroatië.

Op de wereldranglijst ziet de rest van de top 10 er als volgt uit: Tokio in Japan, de Algarve in Portugal, Costa del sol in Spanje, Kaapstad in Zuid-Afrika, Hoi An in Vietnam, Bali in Indonesië, Praag in Tsjechië en Paphos in Cyprus.

“De barometer werd opgemaakt met de hulp van nationale en regionale reisagentschappen, touroperators Balkan Holidays, Travel Bag en Marmaris Info,” vermeldt de website nog.

Bron: Hürriyet

S.V.R.