Een paragliding-instructeur in de badstad Fethiye, aan de Middellandse zeekust, is een nieuwe uitdaging aangegaan, zo mogelijk nog gekker dan de vorige.

Hij dronk Turkse koffie en at Turks fruit terwijl hij aan het paragliden was.

Vorige week (zie video helemaal onderaan) had paragliding-instructeur Hasan Kaval nog op een sofa geparaglided en keek hij tv terwijl hij in zijn slippers rondvloog. En nu bracht hij dus dit knotsgekke idee in de praktijk.

Kaval had een tafel vastgemaakt aan zijn parachute. Daarop kookte hij water met een waterkoker en zo bereidde hij zijn Turkse koffie, honderden meters hoog in de lucht. Het was een duo-vlucht met een journalist van Anadolu Agency.

Na een halfuurtje koffiedrinken in de lucht landde het duo veilig op het strand van Belcekızı.

Paragliden is zijn passie geworden, zegt Kaval, en hij weet perfect hoe hij alles in goede banen moet leiden, voor, tijdens en na de vlucht.

“Een duo-vlucht was ook een nieuwe ervaring voor mij,” zegt Kaval. Hij heeft een nieuwe route gevolgd richting de berg Babadağ, voegt hij eraan toe.

“Al degenen die de video’s gezien hebben, laten ons weten dat ze naar Turkije willen komen om dit zelf te ervaren. Zulke goede reacties maken ons nog blijer.”

Aan een rode lederen sofa met een metalen frame maakte hij zijn parachute vast en hij zette er wieltjes onder. Verder bevestigde hij een voetsteun en een televisietoestel. Zo ging Kaval op 2 juli de lucht in, aan de Ölüdeniz in Fethiye.

De berg Babadağ in Fethiye is één van de beste plaatsen ter wereld om te paragliden. De berg torent hoog boven de wondermooie Ölüdeniz of Blauwe Lagune uit, vlak aan de kustlijn.

Bron: Hürriyet

S.V.R.