Turkse hoteliers hebben goede hoop dat het land ook in de komende maanden bezoekers uit Europa zal blijven aantrekken.

Vanwege de energiecrisis die de mensen ertoe zou kunnen aanzetten hun winter in warmere bestemmingen door te brengen.

Dit zou wel eens het drukste winterseizoen van de afgelopen drie jaar kunnen worden, aldus mensen uit de sector.

De instroom van toeristen zal sterk zijn tijdens de wintermaanden, niet alleen als gevolg van de energiecrisis in Europa, maar ook vanwege de kerstvakantie, zeiden ze, waarbij ze opmerkten dat ze ook meer bezoekers uit Iran verwachten.

“Sinds 2014 werken we aan plannen om het toeristische seizoen uit te breiden naar de wintermaanden, waarbij we toeristen willen aantrekken van november tot april.”

“De laatste cijfers en ontwikkelingen in Europa suggereren dat we een druk winterseizoen gaan krijgen,” zei Erkan Yağcı, de voorzitter van de Mediterrane Associatie van Toeristische Hoteliers en Investeerders (AKTOB).

Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en Scandinavië zullen de belangrijkste markten zijn op de radar van de toeristische industrie deze winter, volgens Yağcı.

Zeer druk

Vroege reserveringen tonen aan dat november zeer druk zal zijn, en dit is vooral het geval voor de Europese en de Britse markten, zei hij, eraan toevoegend dat het congrestoerisme ook aan momentum wint.

Het is moeilijk om de gevolgen van de energiecrisis in Europa in te schatten, zei Ferit Turgut van de Turkse reisbureauvereniging (TÜRSAB). Maar hij was het ermee eens dat dit het drukste winterseizoen van de afgelopen drie jaar zal worden.

Verwacht wordt dat mensen uit Noord-Europese landen deze winter in Turkije op vakantie zullen gaan, aldus Turgut.

“We bereiden ons voor op het beste winterseizoen ooit. Antalya zal een favoriete bestemming worden. Deze winter zal Turkije een groot aantal bezoekers uit Europa ontvangen,” zei Ülkay Atmaca, voorzitter van de Professional Hotel Managers’ Association (POYD), en voegde eraan toe dat de cijfers voor november er goed uitzien.

Ondertussen verkoopt de Duitse detailhandelaar Lidl all-inclusive vakantiepakketten voor Turkije. De prijs van het 22-daagse pakket bedraagt 599 euro, inclusief vluchten tussen Duitsland en Turkije.

Het biedt ook andere alternatieven zoals hotels voor 30 euro per persoon voor een tweedaags verblijf of 899 euro per persoon voor een zevendaags verblijf.

Bron: Hürriyet