In de zuidelijke provincie Hakkari zijn de vrouw en baby van een Turkse soldaat om het leven gekomen, doordat een landmijn die langs de kant van de weg lag plots ontplofte. De aanslag is het werk van de terreurorganisatie (PKK), zo meldde het lokale bestuur op 31 juli.

De landmijn ontplofte toen de auto waarin de burgers zaten langsreed, in het district Yüksekova, volgens het regeringsgezinde persagentschap Anadolu Agency.

Foto via sabah.com.tr

De moeder, Nurcan Karakaya, was op slag dood; haar 11 maanden oude zoontje bezweek later aan zijn verwondingen in het publiek ziekenhuis van Yüksekova.

Foto: Echtgenoot Karakaya rouwt om de dood van zijn echtgenote Nurcan Karakaya en zijn zoontje van 11 maanden oud.
Foto: De begrafenis van Nurcan Karakaya en Mustafa Bedirhan Karakaya, van 11 maanden oud.

Er wordt momenteel een zoekactie op touw gezet in de regio naar de daders, zo lieten lokale hoogwaardigheidsbekleders weten.

De PKK wordt beschouwd als een terroristische organisatie door Turkije, de VS en de EU.

Herinvoering doodstraf

Het stoffelijk overschot van de slachtoffers werd op 1 augustus overgebracht naar hun thuisstad Yarkışla in de Centraal-Anatolische provincie Sivas.

Foto: Erdogan troost de echtgenoot van de overleden Nurcan Karakaya

“Ik wil dat heel de wereld de waarheid hoort,” zei President Recep Tayyip Erdoğan op de begrafenis van de slachtoffers in Yarkışla. “Hiermee is eens te meer bewezen hoe verachtelijk deze separatistische terroristische organisatie, de moordenaars van dit kind en onze zuster, wel is.”

Erdoğan voegde er ook aan toe dat hij de herinvoering van de doodstraf zal goedkeuren als het parlement daartoe een wetsvoorstel indient. “We weten hoe deze moordenaars zijn. We weten ook dat ze een prijs zullen betalen voor deze moord. Hiertoe zullen snel stappen ondernomen worden,” zo zei hij nog.

Bron: Hürriyet

S.V.R.