De woordvoerder van de İYİ-partij (wat ‘GOED’ betekent), Aytun Çıray, vindt dat Turkije wraak zou moeten nemen voor de Amerikaanse sancties, en “beslag zou moeten leggen op de bezittingen van de Amerikaanse president en ministers.”

“De AKP-regering [Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling] moet de Trump-torens in beslag nemen,” zei hij in een verklaring op 2 augustus. De Trump-torens zijn een groot complex met appartementen en winkels, gelegen in het handelscentrum van Istanbul, dat als het ware aan Trump in concessie gegeven is.

“De AKP moet ook de geplande bestelling van passagiersvliegtuigen voor 11 miljard dollar in de VS annuleren,” zo zei hij nog.

Çıray veroordeelde de beslissing van de Amerikanen om economische sancties tegen Turkije uit te vaardigen, en zei dat de İYİ-partij dit beschouwt als “tegen de principes van een alliantie.”

Hij voegde eraan toe dat zijn partij gelooft dat het noodzakelijk is om de zaak-Brunson transparant en volgens de regels af te handelen.

De VS heeft sancties uitgevaardigd tegen Minister van Justitie Abdülhamit Gül en Minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu. Amerika beweert dat zij binnen de regering de hoofdverantwoordelijken zijn voor “ernstige schendingen van de mensenrechten” inzake de arrestatie van de zogenaamde predikant Andrew Brunson.

Hürriyet

S.V.R.