Zeker 10 feestgangers opgepakt in Istanbul voor overtreding coronamaatregelen

In Istanbul, in het district Büyükçekmece, werden 11 mensen opgepakt die een feestje organiseerden. Ze maakten er video’s van en deelden die op sociale media.

“Er werd actie ondernomen tegen deze personen, omdat ze de regels aangaande de besmettelijke ziekte en de gezondheidswet overtreden hebben,” luidt het in een mededeling van het provinciebestuur van Istanbul.

Zowel de organisatoren van het feestje, een DJ en verschillende aanwezigen werden opgepakt. De autoriteiten zijn druk bezig om de andere aanwezigen op te sporen.

Het appartement waar het feestje doorging werd door de politie verzegeld. Zeven mensen werden alweer vrijgelaten; de vier andere moeten voor de rechter verschijnen.

Volgens de advocaat van één van hen ging het om een sociaal, geen commercieel gebeuren, maar toch veroorzaakte het publieke verontwaardiging.

“Ze hebben zich misdragen, maar geen misdaad gepleegd. De mensen waren bijeen gekomen voor een verjaardagsfeestje. Er waren zo’n 100 mensen aanwezig,” aldus Abdullah Burak Akça, de advocaat.

Sinds de invoering van de strenge maatregelen in Istanbul werden al zeker 305 boetes uitgeschreven. In totaal werd voor 179.000 Turkse lira aan boetes geïnd. De politie moest ook negen bedrijven sluiten die de regels niet respecteerden.

Bron: Hürriyet

S.V.R.